Ehsan Hemat / Moussem

  • KVS

  • KVS

A in the role of B when C didn’t make it - EHSAN HEMAT / MOUSSEM
Première
24.02 19:30 Introductie door Amin Zamani
25.02 + Closing Party

A in the role of B, when C didn’t make it legt een verborgen netwerk aan relaties tussen de performers bloot. Wanneer het viertal op scène probeert de historische en professionele gevolgen van hun onderlinge connecties in kaart te brengen, stoten ze op een diepgewortelde disconnectie. Aan de hand van omzwervingen door het Iraanse theaterlandschap delen de mannen – een danser, een acteur, een schrijver en een regisseur – samen het podium: dat houdt hen samen, ondanks alle disconnecties.

Ehsan Hemat is danser en choreograaf en leeft en werkt in Brussel. Zijn danscarrière begint in 2000 met het stuk Dance on Glasses/Amir Reza Koohestani. Sindsdien werkte hij samen met meerdere kunstenaars onder wie William Forsythe, Anke Blonde, Felix van Groeningen, David Zambrano, Goele van Dijk, Lance Gries, Mokhallad Rasem, Eric Kaiel. Hij doceerde aan de Fontys Academy (Tilburg), LCDS/The place (London), ICCD (Tehran), CCDC (Cairo), Dance academy of Bahia Blanca (Argentina), Wisper (België). Als maker debuteerde Ehsan met I put a spell on you, dat een ambitieuze verkenning is van de effecten van discipline en controle op het menselijke lichaam.

Op 24 februari wordt de voorstelling voorafgegaan door een introductie op de geschiedenis, de ontwikkeling en de actualiteit van het hedendaags theater in Iran door Amin Zamani (ULB).

concept & direction: Ehsan Hemat
in collaboration with Keyvan Sarreshteh en Ali Asghar Dashti
performance: Asghar Hemmat, Ehsan Hemat, Ali Asghar Dashti, Keyvan Sarreshteh.
dramaturgie: Zahra Mohseni
video: Julie De Clercq
light design: Marco Bertozzi
sound: Roeland Luyten
Images: Michiel Devijver
production: Moussem Nomadic Arts Centre
co-production: KVS, C-Takt, NTGent
developed with the support of laGeste

Tickets