Over Moussem Cities Teheran

Met het multidisciplinaire festival Moussem Cities richten Moussem en haar Brusselse partners hun blik op een metropool met een rijke en cultureel gevarieerde geschiedenis, die door haar artistieke dynamiek een vitale rol speelt. Moussem Cities is een platform voor kunstenaars, dat werkt rond universele thema’s, een licht werpt op de lokale artistieke context en een uitwisseling met Brussel voedt.

Met meer dan 10 miljoen inwoners is grootstad Teheran het culturele en commerciële hart van Iran, dat met zijn rijke historie en immens cultureel erfgoed van grote invloed was op de wereld. Vandaag is de stad een dynamisch centrum voor hedendaagse kunst, in een land waar de burgerrechten, de artistieke vrijheid en de mobiliteit van kunstenaars onder grote druk staan, getuige de recente aanhoudende protesten.
Met zijn wereldvermaarde filmmakers en rijke tradities in muziek, theater en literatuur blijft Teheran een sterke en veerkrachtige broedplaats voor artistieke creatie.

Moussem Cities Teheran is een programma van Moussem Nomadisch Kunstencentrum in samenwerking met BOZAR, Kaaitheater, KVS, Cinema Aventure en Comment peut-on être persan?

Met dank aan Vida Dena, Maryam K.Hedayat, Mahdieh Fahimi, Sepehr Sharifzadeh, Raha Rajabi, Talheh Daryanafard.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Locaties

Kaaitheater Studios

Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81
1000 Brussels

kaaitheater.be

BOZAR

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

bozar.be

Moussem Studios

Zeemtouwersstraat 6
1070 Brussel

moussem.be

Cinema Aventure

Kleerkopersstraat 15
1000 Brussel

cinema-aventure.be

KVS

Arduinkaai 7
1000 Brussel

kvs.be