Immemorial - Azade Shahmiri

  • Kaaitheater Studios

  • Kaaitheater Studios

Na de voorstelling op 16.02 gaat Visual Artist Mashid Mohadjerin in gesprek met Azade Shahmiri.
Immemorial

Elk object verbergt een verhaal en houdt het in leven. Maar wat betekent de aanwezigheid van dat voorwerp ontdaan van betekenis en verleden? Wat doen ongerelateerde voorwerpen als ze samenkomen in een ruimte waar ze niet thuishoren? In deze performance-installatie creëert de kunstenaar nieuwe relaties tussen objecten. Zo ontwikkelt ze een eigen verhaalvorm met voorwerpen die doorheen de tijd bewegen en ons verbinden.

Azade Shahmiri (1982) is een theaterregisseur en performancekunstenaar uit Teheran. Haar artistieke praktijk beweegt zich tussen theater, performance, lezing en installatie. Haar projecten zijn gebaseerd op onderzoek en zijn nauw verweven met persoonlijke verhalen, met het verleden en met de concepten van realiteit en van documentatie. Sinds enkele jaren heeft ze haar artistieke praktijk uitgebreid naar het verkennen van objecten en materialen als instrumenten voor performatieve creaties. Haar artistieke werken werden getoond in verschillende theaters en festivals in Europa en Azië, waaronder Teheran, Kyoto, Gwangju, Kerala, Wenen, Zürich, Basel, Edinburgh, Brussel, Berlijn, Genève en Mannheim.

By Azade Shahmiri
Videos selected from the digital garden’s creations by The Sun Sets Eight Times A Day fellow artists: Youness Atbane, Lucy Ellinson, Maya Zbib, Lydia Ziemke

Tickets