Amateur Community

  • Moussem Studios

Instrument of Unification – Amateur Community
01.02 > 25.02.23 wo > za 12:00 > 19:00 Gratis

11.02.23 15:00 Talk met Amateur Community – Gratis mits reservatie

Amateur Community bestaat uit verschillende mensen met verschillende achtergronden. Bij het maken van dit project "Instrument of Unification" werkten Mohammad Rezaee, Hamid Salehi, Forogh Jalilian en Maria Harfouche als filmmakers en Mahdi Bakhshi als technisch ontwerper.

Door Teheran en Tbilisi te documenteren en vrijelijk mensen, plaatsen en het dagelijkse leven te filmen, realiseerde Amateur Community zich dat ze een archief van de stad samenbrachten en ontstond een nieuwe werkmethode. De installatie Instrument of Unification, die inmiddels ook gevoed is met filmmateriaal over andere steden, nodigt het publiek uit om door het archief te bladeren en met behulp van montagesoftware nieuwe films te maken met het bestaande materiaal. In het kader van Moussem Cities Teheran zijn de kunstenaars in residentie bij Moussem om ook Brussel te filmen en dit materiaal in de installatie te integreren.

Op 11 februari bent u welkom voor een ontmoeting met het collectief Amateur Community rond het ontstaan van het project, de opnames die ze in Brussel realiseren en rond de kruisbestuiving die ze zoeken tussen Teheran en andere steden.

Links